Het verhaal van Miriam

Thuis komen te zitten met burn-out klachten op 25-jarige leeftijd was niet iets wat ik verwacht had. Achteraf waren zowel de mentale als fysieke signalen al een ruime tijd aanwezig, maar ik had deze te lang genegeerd. Ik ging ervan uit dat door een aantal weken rust te nemen mijn klachten wel over zouden gaan. Gelukkig verwees mijn werkgever mij door naar Harry. Mijn werk was namelijk niet de enige oorzaak van mijn burn-out, zelf had ik daar ook een groot aandeel in.

 

De sessies voelden al gelijk warm en vertrouwd. Ik kreeg ruimte om mijn verhaal op mijn eigen tempo te vertellen en om mijn emoties te tonen. Niet één keer heb ik het gevoel gehad dat Harry een oordeel had. Tijdens de sessies werd er natuurlijk veel gesproken, maar we hebben ook oefeningen, testjes en rollenspellen gedaan. De sessies waren perfect op mij als persoon afgestemd. Na iedere sessie had ik voldoende stof om over na te denken, maar dit voelde niet als last op mijn schouders.

 

 

Doordat Harry mij telkens een spiegel voorhield, kwam ik er uiteindelijk achter dat ik geen ‘nee’ kon zeggen tegen de mensen om mij heen. Als ik dat wel deed, kreeg ik namelijk een groot schuldgevoel. Hierdoor had ik mijzelf op allerlei vlakken behoorlijk wat werk op de hals gehaald, maar mezelf ook een constante druk opgelegd. Daarnaast wist ik niet meer hoe ik goed kon ontspannen. Genoeg punten om mee aan de slag te gaan en wat ben ik blij dat ik daarbij hulp heb gekregen van Harry.

 

In mijn dagelijkse leven heb ik nog steeds profijt van de sessies met Harry. Op werk-gerelateerd gebied kan ik beter mijn grenzen aangeven en durf ik voor mijzelf op te komen indien dit nodig is. In mijn privéleven heb ik de grootste ontwikkeling gemaakt. Ik kies ervoor om te doen wat ik écht leuk vind zonder dat ik mij schuldig voel tegenover vrienden, familie etc. Ik heb meer vrije tijd voor mijzelf gecreëerd en zit gelukkig weer lekker in mijn vel. Natuurlijk zijn er wel eens momenten dat ik eens mijn grenzen op zoek, maar ik luister nu op tijd naar mijn fysieke of mentale signalen. Ik ben dankbaar dat ik weer de touwtjes in eigen handen heb kunnen nemen, ik ben namelijk verantwoordelijk voor mijn eigen geluk.