Werkstress kost geld

Het is weer vaak in het nieuws: de kosten ten gevolge van stress op het werk (TNO). ‘Oude wijn in nieuwe zakken’, we weten dat allemaal toch al lang? Kennelijk wachten we nog steeds te lang met het aanpakken van de oorzaak. Hoe kan het anders in uw organisatie? Meer succes én gelukkige medewerkers?

Balans of Balanceren!

Paar tips hieronder:

  • Niets mis met ‘hart werken’, zolang je het maar met een ‘T’ schrijft
  • Is je werk je hobby? Super! Echter, als het je énige hobby is, dan zit je in de gevarenzone! Je zinnen regelmatig verzetten en voldoende tijd voor ontspanning zijn ‘a must’!
  • Zet uw glaasje water NIET op het bureau, maar op de vensterbank. U rekt zich meerdere keren per uur heerlijk uit (bureaustoelen zijn daar heel geschikt voor), staat op, tuurt even uit het raam en neemt een slokje water. Waarom? Ik leg het u graag uit in mijn trainingen. Probeer het maar eens een week en ervaar al vast het verschil!

Beste tip: ga in gesprek met Harry en vraagt u af waarom u, of uw medewerkers, zo veel stress heeft dan wel niet lekker in uw vel zit. De oorzaak aanpakken is het enige wat op termijn blijvend succes genereert!