Het verhaal van… Gerard (41)

Pas op de plaats!

Het begon 41 jaar geleden zonder enige zorg, de hele wereld lacht en ik lach terug. Geen enkele zorg, er wordt enkel voor mij gezorgd. Mijn eerste levensjaren zijn slechts gevuld met eten, drinken, slapen en spelen. De eerste levensjaren voor eigenlijk ieder mens zijn daarin hetzelfde, uitzonderingen daargelaten.

Naarmate we ouder worden komen er steeds meer “problemen” om de hoek kijken, anders gezegd mensen waar we mee omgaan. In het dagelijks leven heb je zelf de hand in met wie je privé omgaat, echter het werk is iets heel anders. Mensen worden hier samengebracht zonder dat je daar zelf enige grip op hebt. Met iedereen door een deur kunnen zal toch niet voor jan en alleman weggelegd zijn …….voor mij in ieder geval niet. Zal het dan toch aan mij liggen ? Mijn communicatie is dan wel niet altijd geweldig, echter mijn eerlijkheid staat als een paal boven water. Het recht door zee principe blijkt echter hand in hand te gaan met een bepaalde communicatiewijze.

Komt bij dat ik nogal perfectionistisch ingesteld ben en me dus nogal snel stoor aan de mensen (op het werk) om me heen waardoor ik snel in het negatieve terecht kom en niet altijd gewaardeerd voel, want het moet natuurlijk wel allemaal op mijn manier. Toch ?! Fouten van mijn kant zijn dan ook uit den boze.

Tijd om hier maar eens wat aan te doen en mezelf op te krikken naar een niveau waarin er wel met mij te leven valt. Tijd voor Harry ……………..

Na een gesprek met enkele verantwoordelijke mensen op de werkvloer met stevige stappen het kantoor van Harry Grob binnengestapt, hoewel je het nauwelijks een kantoor mag noemen. Harry heeft zijn intrek in een oud klooster, alwaar een serene rust aanwezig is. Het klooster waar uiteindelijk ook de cursus “weer in balans” gegeven gaat worden.

Het intakegesprek geeft een goed gevoel, niet alleen bij mij maar ook bij Harry. Dat is maar goed ook want hij stuurt je ook zeker weer weg als hij dit goede gevoel niet heeft en haarfijn aanvoelt indien er een spelletje gespeeld wordt.

De cursus zelf is wel spiritueel ingesteld en sluit wat mij betreft haarfijn aan bij mijn persoontje, aangezien ik enkele jaren daarvoor al een cursus reiki (kort gezegd : vrijmaken van energiebanen) had gevolgd. Het spirituele ligt vooral in het beoefenen van Taj Ji oefeningen, naar men zegt een der voorlopers van de krijgskunsten. Ademhaling, zelfbewustzijn en geaardheid ….. nee nee niet je sexuele geaardheid, maar het bewust contact maken met de aarde. Hiermee geef ik dus al aan niet zo van de “ouderwetse” aanpak te zijn, maar te kiezen voor de basis. De basis die je, in mijn optiek, vooral tegenkomt in het boeddhisme. Wie ben ik, wat wil ik. En als ik zeg wat wil ik, betekent dit niet gelijk dat je egoïstisch bent of gaat worden. Je gaat er mee terug naar de basis, want voor jezelf opkomen is geen schande. Simpele dingen loslaten, want waarom zou ik perfectionisme willen nastreven. Immers een kind van 6 maakt geen perfecte tekening. Die tekening is juist mooi om het feit dat deze niet perfect is. Mooi is om zijn eenvoud met al zijn “fouten”.

Ik heb het Harry nooit zo recht op de man afgevraagd, maar we kennen allemaal het sprookje waarin de volgende spreuk aan de orde komt : spiegeltje, spiegeltje…………

Onder dit motto blijkt hij je regelmatig een spiegel voor te houden en te laten nadenken over de dingen des levens. Vele (zo niet alle) antwoorden kun je in jezelf vinden, echter zijn we in deze maatschappij veel te weinig bezig met onszelf. Altijd maar bezig antwoorden te vinden voor een ander en te leven naar hoe de maatschappij vind dat het hoort te zijn. Leef naar hoe JIJ het wilt en indien een naaste dat niet aanstaat, zal die persoon zichzelf eens in de spiegel moeten bekijken waarom hij of zij daar moeite mee heeft. Allemaal makkelijk gezegd dat zeker en soms zal je ook zeker wel een compromis sluiten, echter betekent dit niet dat je te allen tijde je eigen principes opzij dient te zetten.

Een hele grote stap in dit geheel is toch dat je je wel positief moet instellen wil je resultaat behalen. What goes around comes around, ofwel wat je uitstraalt en predikt zal je ook ontvangen.

Mijn persoonlijke ervaring is in ieder geval uitstekend te noemen en kan iedereen aanbevelen zich te melden bij Harry en de cursus Weer in Balans te volgen. Of dat nou is na een burn-out, vervelende ervaringen uit het verleden te verwerken of het verbreden van je horizon en jezelf te verbeteren, ik kan alleen maar zeggen ……DOEN.

Gerard – chef inkoop – Weer in Balans – 2012